Mijn aanbod

VOOR DE ZWANGERSCHAP - PRENATAAL

OPVOLGING ARBEID THUIS - POSTNATAAL


Draagconsulten - Lactatiekundig consult

 

De eerste 5 dagen na de bevalling heeft een pas bevallen vrouw iedere dag recht op het langskomen van een vroedvrouw. Hierna zijn er nog 6 consulten voorzien gedurende het eerste levensjaar

 

 

 

In actie
DSC_4923
DSC_6243 (2)
DSC_6278 (2)

 

 

VOOR DE ZWANGERSCHAP

 

Reeds voor de zwangerschap kan ik langskomen voor eventuele vragen rond vruchtbaarheid, anticonceptie of gewoon een luisterend oor.

 

PRENATAAL

 

Bij mij kun je terecht voor de opvolging van een fysiologische zwangerschap. De drie grote echografie├źn gebeuren wel bij de gynaecoloog. De andere opvolgingsonderzoeken kunnen bij je thuis plaatsvinden, hiervoor kom ik langs.

 

Tijdens deze individuele prenatale consulten neem ik ruim de tijd om vragen en onzekerheden te bespreken. Aan de hand van deze gesprekken kan ik gerichte informatie en begeleiding bieden.

 

Verder kijk ik naar de toestand van moeder en kind door middel van onderzoek:

 

- Bloeddrukcontrole

- Urinestick (labo urine indien nodig)

- Groei, hartslag en ligging van de baby

- Bloedonderzoek

- Suikertest (glucose-challenge-test)

 

 

OPVOLGING VAN DE ARBEID

 

Wanneer je contracties beginnen of je twijfelt of je arbeid nu al dan niet begonnen is, kan je me opbellen. Als ik aankom, bekijken we samen de situatie en beslissen we of we de arbeid verder thuis kunnen opvangen of verwijs ik door naar het ziekenhuis indien nodig.

 

POSTNATAAL

 

Eens thuis van de kraamtijd in het ziekenhuis of poliklinische bevalling, kan ik jou en de baby thuis verder opvolgen. Er wordt hierbij veel aandacht besteed aan de beleving van het hele gezin. Vragen en onzekerheden komen aan bod en worden ondersteund aan de hand van informatie en tips.

 

De toestand van moeder en baby opvolgen is tijdens deze consultaties heel belangrijk. Bij de moeder worden bloeddruk, bloedverlies, baarmoederhoogte, knip of scheur, keizersnedelitteken gecontroleerd.

Controles bij de baby: gewicht, lengte, hoofdomtrek en de algemene ontwikkeling. Ik kan de guthrie-test (vroegere hielprik) ook bij jullie thuis afnemen indien deze nog niet is gebeurd in het ziekenhuis.

 

Ik bied ondersteuning bij borst -en flesvoeding en geef advies op maat. Je kan bij mij ook terecht voor informatie over wasbare luiers, dragen van de baby en tal van andere onderwerpen. Als gecertificeerd draagdoekconsulente (opleiding: Die Trageshule) kan ik je ook informatie geven over het ergonomisch dragen van je baby en hier een consult rond bouwen. Hiervoor heb ik een draagpop ter beschikking om zo eerst te oefenen zodat de baby niet overprikkeld raakt.

 

 

 

Vroedvrouw Katharina